VIA OBERTA de les Franqueses del Vallès

Aquest cap de setmana passat no teníem cap pla i tampoc anàvem enlloc. L’opció de quedar-nos a casa no la contemplem amb els 3 nens, ja que més de dos hores dins de casa la situació sempre es descontrola: discussions, baralles, crits, corredisses, etc. Així que sempre intentem optar per fer algo que els hi pugui agradar.

I vam tenir la brillant idea de visitar VIA OBERTA, també conegut com a Centre d’estudis Ferroviaris Via Oberta, es trata d’una associació sense ànim de lucre dedicada a la divulgació i difusió de la cultura del ferrocarril en totes les seves vessants, i es nodreix de les quotes dels socis i dels donatius que aporten els viatgers del tren.

Nosaltres vam anar un dissabte per la tarda, però depen de l’època es fa al matí o la tarda. Quan vam arribar ens va agradar molt el lloc perquè és un espai obert amb unes vies i tot de tren petits on els nens i adults hi poden pujar.

Nosaltres vam fer dues voltes amb un tren imitació a la RENFE, però cada dia treuen trens diferents. Durant el trajecte, que dura uns 5 minuts, vas veient altres trens en funcionament (tots conduits pels socis del centre), vas veient l’estació i també el lloc on guarden i arreglen els trens.

A nosaltres també ens va agradar molt la gens que hi havia perquè ens van explicar moltes coses sobre els diferents tipus de locomotores, vagons i vies. I el que més ens va cridar l’atenció va ser el fet de que ells fabricaven els trens.

A part, en el lloc on compraves els tiquets hi havia tot ple de maquetes que en ocasions hi veus trens en funcionaments.

El preu del bitllet és totalment simbòlic: 1,50 € el preu sencill i si vols agafar l’abonament de 10 viatges en val 12. Nosaltres vam agafar aquest abonament ja que som 5 persones i els nens van voler repetir.

Així que si no sabeu que fer un dissabte no dubteu en venir a visitar-ho. Val molt la pena!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *