Trucs i consells per ajudar als nens a dormir sols

Els meus tres fills dormen sols des de ben petits. Això ens ha permès tenir moltes estones per nosaltres i poder gaudir una mica de nosaltres mateixos.

Moltes mares i pares ens pregunten com ens ho hem fet per fer que dormin sols i quin és el nostre secret.

Primer de tot m’atreveixo a dir que el fet de no donar mai el pit ha facilitat el fet d’adormir sol. O això és el que jo penso. Tan amb l’Ïu (el fill gran) com amb en Lluís (el més petit) l’adaptació a dormir sols ha estat molt fàcil des del naixement. Els primers mesos de vida dels nostres 3 fills vam fer collit. Tan el gran com el petit s’adormien de seguida a la seva cuna bressol i només es despertaven per fer un biberó o canvi de bolquers, etc.

Però avui us parlaré de l’Alguer. Amb ell tot va ser molt més complicat. I si no hagués estat pel meu marit segurament m’hauria rendit. L’Alguer requeria molta més atenció que cap dels seus germans. Plorava i només volia braços per dormir-se. Les primeres setmanes l’agafavem i el feiem dormir nosaltres. Podíem estar-nos entre 1h i mitjà com 3 hores. Però això feia que l’Ïu es passes moltes estones sol. O sopant sol o mirant la TV sol o… I teníem clar que això no és el que nosaltres volíem i vam decidir aturar-ho.

Com ho vam fer? Reconec que no va ser gens fàcil. Gens! Vam assessorar-nos. Volíem que “aprengués” a dormir sol sense passar-ho malament ni deixant-lo plorar. Òbviament fent collit. Consistia en deixar-lo a la cuna bressol, explicar-li que anàvem al menjador i a la que comencés a plorar tornar a l’habitació explicar-li que estàvem allà i calmar-lo sense treure’l de la cuna. Es calmava i tornàvem a marxar. I durant unes setmanes vam estar cada dia entre 30 i 2hores intentant que s’adormis. Finalment d’un dia per l’altre va adormir-se sol i ja sempre s’ha adormit sol.

Pel que fa als 3 germans el canvi d’habitació va ser força fàcil. Vam canviar de la nostra habitació a la seva però sempre mantenint la cuna bressol. L’Ïu el vam canviar amb uns 6 o 7 mesos, l’Alguer amb uns 4 mesos i en Lluís amb 3 mesos. El canvi va ser molt favorable per tots. Ens va permetre dormir millor a tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *