Test O’Sullivan: la corba llarga

Avui us parlaré del test O’Sullivan també conegut com la corba. Les que esteu embarassades o tingueu fills segur que sabeu de que us parlo. Doncs si de l’horrible proba de la diabetis gestacional.

Com saber si m’he de fer la corba llarga?

Aproximament a la setmana 24 de l’embaràs toca fer-se anàlisis de sang i orina, però també fer el test de O’Sullivan. Aquesta proba és horrible en si, però dura una hora. Normalment es fa al mateix centre on et fan l’anàlisi però sempre dependrà del lloc o centre on t’ho facis.

Es tracta de beure un líquid de glucosa (equivalent a 10 tarros de sucre) en dejú. I has d’estar 1 hora sense pràcticament moure’t i després et fan un anàlisis per veure el sucre en sang.

A moltes embarassades aquest líquid no el digereixen bé. En cas de vòmits el test es considera anul·lat.

Si els resultats d’aquesta proba són iguals o superiors als 140 mg/dl es considerará positiu el test i s’haura de fer el Test de Tolerancia a la glucosa (TTOG) també conegut com la corba llarga.

En el meu cas va sortir 141 mg/dl i van haver de fer-me la prova llarga.

Com afrontar la corba llarga?

Per mi aquesta és de les pitjors proves que et fan durant l’embaràs…

Durant els 3 dies previs a l’anàlisi s’ha de fer una dieta hipercalòrica basada en uns estudis. Jo no vaig poder seguir les quantitats estipulades. Era impossible. Massa menjar…

El mateix dia de prova:

Primer de tot et fan un anàlisis en dejú i sense beure aquest líquid per veure el sucre en sang. Un cop fet, es tracta de beure en dejú el mateix líquid que en la prova anterior però en més quantitat.

Un cop begut t’has d’estar quieta una hora. Pots llegir, jugar amb el mòbil,  xerrar, etc. Però no moure’t. Has de gastar el mínim de calories possible.

Passada aquesta estona et fan un primer anàlisis i et toca esperar una altra hora. I així fins a arribar als 3 anàlisis.

Un cop ja tens la prova feta només cal esperar a que et facilitin  els resultats i creuar els dits que tot hagi anat bé. En cas contrari, la prova es repetirà en 15 dies.

Què fer durant aquestes 3 hores?

Sempre que puguis demana a algú que t’acompanyi: parella, mare o pare, familiar, amic/amiga… En el meu cas no va ser possible perquè tothom treballava. Tot i que la meva mare va venir 5 minuts a veure’m.

Durant la primera hora vaig estar actualitzant Instagram de sermare.cat, xerrant amb amics i jugant a diferents jocs amb el mòbil.

La segona hora vaig estar llegint un llibre sobre maternitat (més endevant us parlaré d’aquest llibre).

La tercera hora vaig estar jugant a la Nintendo Switch i va ser l’hora que va passar més ràpid.

Després de fer-me tots els anàlisis vaig anar a fer un bon esmorzar!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *