Por als desconeguts

A partir dels 8 mesos de vida casi tots els bebès es posen nerviosos quan alguna persona que ells consideren desconeguts se’ls hi apropa o els hi diu coses. Si el vostre fill els hi passa això no us preocupeu és molt freqüent en els bebès.

Em de tenir en compte que pels bebès casi tot és nou i algunes coses els hi fa por. Per exemple, ara a l’Ïu li fa certa por el respall del cabell. I nosaltres poc a poc l’estem familiaritzant. Molts bebès quan tenen por o desconeixen una situació es posen a plorar, ja que és la seva manera d’expressar aquest sentiment de neguit..

Una de les pors més habituals pels més menuts són als desconeguts, és a dir, a les persones que no veuen diàriament.  Com ja hem dit, és a partir dels 8 mesos aproximadament quan comencen a tenir aquest sentiment de por quan s’adonen que se’ls apropen persones que són diferents als seus pares o persones que veuen el dia a dia. A més a més, els hi costa molt separar-se de les persones que hi té més confiança. En el cas del meu fill, li passa amb els 4 avis i amb nosaltres (els seus pares).

Generalment, desapareix aquest sentiment aproximadament els 15 mesos d’edat. Tot i que, el que pot passar després és que es sentin tímids i s’amaguin darrera dels pares, però sense plorar.

Aquesta por que manifesten els més petits, forma par del desenvolupament del nen i és una fase normal que hem d’aprendre a respectar i acceptar. I sobretot, no forçar-lo ni fer-lo patir quan està amb gent estranya.

Em de tenir present que no tots els nens experimenten la mateixa por ni amb la mateixa escala. Sempre dependrà de les experiències prèvies de cada infant. Hi ha nens que estan acostumats a estar sempre amb gent diferent. I també dependrà del caràcter del bebè. Hi ha que són més sensibles o més tímids alhora de conèixer nova gent.

Què podem fer en aquesta situació?

Quan el bebè es posa a plorar perquè està amb gent que no coneix, et recomanem que actuïs de la següent manera:

  • No l’obliguis a estar als braços de la persona a qui rebutja perquè la seva desconfiança pot augmentar. El meu consell és que l’agafis tu en braços i li presentis. Somriu molt perquè vegi que és un amic o amiga.
  • Dona voltes amb el cotxet amb freqüència pel carrer perquè vagi observant les diferents cares.
  • No et posis nerviosa, ja que faràs augmentar la seva ansietat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *