Avui us vull parlar sobre un dels plats preferits de l’Ïu: mandonguilles amb patates i verdures. Cal afegir que vaig una versió personalitzada que és light i no engreixa.
Ingredients (poso quantitat per 5 persones):
- 750 gr de Patates
- 12 mandonguilles amb all
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 1/2 ceba
- Tomàquet fregit
Podeu afegir tantes verdures com volgueu. Jo normalment poso aquestes però si tinc més verdures a la nevera també les afegeixo. Exemple: pebrot vermell, all, etc.
Recepta:
Primer de tot, hem de pelar les patates, pastanagues, la ceva i el porro. I després tallar-ho tot. Jo les patates les tallo a quadrats.
Aleshores, agafem una cassola i hi posem un rajolinet d’oli. Posem foc lent. I mentre es va escalfant hi posem les patates. Un cop posades, hi afegim un dit d’aigua. I deixem que es vagin fent. Mitja hora després hi posem la pastanaga, el porro i la ceba. Si creiem convenient hi podem afegir més aigua. Mantenim el foc a la mateixa intensitat. Jo, personalment, a vegades hi afegeixo un rajolinet més d’oli.
Mentre es van fer les verdures a la cassola. Posem la paella al foc i un cop estigui calenta (podem posar-hi oli o no) hi afegirem totes les mandonguilles. Les fem a la planxa.
Un cop les patates i les altres verdures han absorbit l’aigua i ja estan fetes, afegim les mandonguilles a la cassola i el tomàquet fregit. Ho remenem perquè quedi ben barrejat per tot arreu.
Ja ho podem servir. Espero que us agradi!!
Aquesta recepta dura unes dues o tres hores. Tot dependrà de la intensitat del foc. Ja veureu que esta molt bo i és molt sa.