Com canvia la relació de parella quan tens fills

D’ençà que va néixer l’Ïu el nostre fill, nosaltres vam quedar en segon pla. Ell és el centre de les nostres vides i el motiu pel qual som tan feliços. Tant l’Albert com jo som partidaris que més enllà de ser pares, som parella i intentem sempre que podem fer coses els dos sols: anar al cinema, a sopar, marxar un cap de setmana (passa poques vegades), etc. Som afortunats de tenir els 4 avis al costat i sempre es poden quedar el nen. Així que buscar un moment per nosaltres és relativament fàcil.

No obstant, el dia a dia i la rutina fa que costi trobar un moment pels dos. Des de que ens vam canviar de pis hem hagut de deixar moltes vegades el nen a casa els avis per avançar en el muntatge de mobles, entre d’altres coses que el pis requereix. I per això, em deixat de banda els nostres moments sols, ja que pensem que tampoc pot ser bo pel nen estar constantment a casa els altres (encara que sigui els avis).

Com canvien les relacions de parella quan es tenen fills?

La relació amb la parella canvia quan arriben els fills. Els primers 3 anys són els considerats més durs…  Ja que “pràcticament de cop” la parella es veu immersa a fer decisions molt importants juntes, a comunicar-se, la forma de relacionar-se, etc.

Tot i que tenir fills és una de les coses més boniques de la vida també té aspectes més complicats que poques vegades se’n parla i avui a SERMARE.CAT ho volem comentar.

Cal tenir en compte, que les dues persones que formen la relació provenen de families diferents i per tant, de diferent forma d’educar. Encara que siguin del mateix país, mateixa cultura i inclús de la mateixa ciutat. Cada familia té la seva forma d’educar i no tot el que a una li sembla bé a l’altre li pot semblar malament. I això encara que sigui una tonteria pot passar factura alhora d’educar els fills. L’Albert i jo moltes vegades parlem sobre que volem i que no volem, sobre que fem bé i que podríem millorar. Al final som persones i no sempre ho fem tan bé com voldríem.

Cal tenir en compte que el cansament a causa de la demanda de la criatura tampoc ajuda alhora de entendre’s amb la parella. Jo a vegades admiro l’energia que tenim a casa després de les nits sense dormir… Sobretot ara que moltes vegades aprofitem el dia per estar amb l’Ïu i les nits per muntar mobles pel pis nou… 

Al final el més important és adaptar-nos a la nova situació i això ajudarà a tenir un vincle més madur i enfortit entre la parella. O desafortunadament en algunes situacions pot provocar un distanciament en la relació.

Com cuidar la relació

Com ja he comentat al inici del Blog és important mimar la relació de parella i buscar moments pels dos. Nosaltres intentem tenir moments pels dos i en aquests moments no es pot estar tota l’estona parlant del nen o preguntant als avis que tal està o que fa o que ens enviïn fotos!

Així que si podeu, intenteu tenir moments vostres! Moments pels dos!

1 thought on “Com canvia la relació de parella quan tens fills

  1. Nosaltres hem detectat que a mesura q la nena creix ens costa més trobar moments per estar junts, ens costava menys quan era més petita… Ara requereix molta més atenció i amb la feina i tot, al cap del dia estas esgotat. Això sumat a que ens sap greu carregar més els avis (q ja se la queden entre setmana mentre treballem). Però tens tota la raó s’han de trobar moments!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *