L’organització a casa amb 2 fills de 3 anys i 10 mesos respectivament

Crec molt necessari escriure sobre l’organització a casa quan es tenen dos fills tant petits. A vegades tot sembla molt complicat i difícil, però amb una bona organització tot surt.

Tingueu en compte que jo només us dono el meu punt de vista.

Els matins sempre són el moment del dia més intens. Moment que toca corre per poder arribar a tot arreu a l’hora. Jo normalment el que faig és preparar tota la roba dels nens i les motxilles i esmorzars per l’escola el dia abans. Així el matí vaig una mica més tranquil·la. Reconec que si els nens es desperten molt d’hora (per exemple a les 6, que passa moltíes vegades…) els hi poso una estona la TV per poder vestir-me i fer el llit. Em vesteixo a l’habitació i ni em maquillo. I un cop tots vestits, cap al menjador. Toca joc lliure mentre poso rentadores o secadores (depen de si el meu marit ha tingut temps de posar-ne una), preparo esmorzars i poso rentaplats. Sempre la mateixa rutina. I cap a l’escola dels nens.

El migdia és un dels moments en què el pare i jo estem sols sense nens. Aprofitem per parlar, treure el rentaplats i preparar el sopar si em dona temps. I directe a buscar els nens a l’escola. Per la tarda anem a fer una volta o algun recado i cap a casa.

Toca un altre cop organitzar-nos: dutxes, sopars, bosses, roba, etc. El meu marit normalment és el que s’encarrega de la dutxa dels nens. Sempre els banyem junts. Optimitzem aigua i temps. Es banyen i juguen. I després el meu marit els vesteix i dona el biberó al més xic. I mentrestant jo preparo el sopar per nosaltres i pel nostre fill gran. I al mateix temps preparo el dinar del dia següent. A vegades tenim sort i tenim una carmanyoal dels avis i per tant no toca fer dinar i aprofito per plegar roba (molta roba). El petit el posem al seu llitet i s’adorm solet. I mentrestant sopem els 3. I després toca renta dents del gran, pipi i a dormir. Cal remarcar-li sempre tots aquests hàbits perquè molts dies no ho faria. I després a dormir. El gran també s’adorm solet.

I és moment per acabar de preparar coses, netejar i fer totes les tasques de la casa.

Com ho feu vosaltres?? 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *