Menja saludable és imprescindible pel notre cos. És important que ens cuidem i tinguem una dieta equilibrada i sana. Ens sentirem millor i els nostres fills també. Avui us parlaré d’una recepta que vaig fer fa un temps. Es tracta d’unes galetes amb avena i amb taronja. No porta sucres ni edulcorant.
Ingredients:
- 200 gr d’Avena
- 150 de suc de taronja
- Ratlladura d’1 taronja
- 100 gr de farina integral
- 75 ml d’oli d’oliva
- 1 ou
- 1 cullerada petita de llevat
- 1 plàtan madur (si es verd no tindrà bon gust les galetes)
- 2 o 3 cullerades sopera de pasta de dàtil (també explicaré com fer pasta de dàtil)
Recepta:
Començarem explicant com fer la pasta de dàtil i després com fer les galetes.
Pasta de dàtil
Posem en remull els dàtils durant 1 hora aproximadament.
Passada l’hora li treurem l’os i els posarem tots a la trituradora amb una mica d’aigua. I ho triturarem. Veureu que s’ha tornat una pasta. Reservem la pasta de dàtil.
El dàtil serà el que farà endolcir les galetes.
Galeta d’avena i taronja
Posa a un bol l’avena, la farina, el plàtan, la ratlladura de la taronja i finalment el llevat . I remena.
Afegeix l’oli d’oliva, el suc de taronja, l’ou i el dàtil. De dàtil pots posar més o menys quantitat segons l’ho dolces que vulguis les galetes. I ho barreges tot ben barrejat. Que no quedin grumolls.
Pre-calentem el forn a 200 ºC.
Agafem la massa i en fem rodones planes per les galetes . Un cop fetes totes les posem al forn. En total són 20 minuts. A la meitat, és a dir, als 10 minuts girarem les galetes.
Un cop passats els 20 minuts traurem les galetes del forn i les deixarem reposar. Mai les deixarem dins amb el forn apagat perquè es poden quedar dures.