Per què el meu fill es desperta tan d’hora?

Avui he decidit que era moment de fer un post sobre matinar. Cada dia es fa més difícil despertar-se tan d’hora. El meu marit molts dies em deixa dormir, però igualment no podem seguir el ritme. Aquesta nit he dormit 4 hores… I em queden 8 senceres treballant… Així que he decidit buscar informació i he vist que és bastant freqüent i, per això, ho he volgut compartir amb tots vosaltres.

Molts pares ens queixem de que els nostres fills matinen molt. Això pot ser un problema, o no, tot depèn de si els nens es desperten sense haver dormit suficient o si es desperten a l’hora que nosaltres (els pares) no volem.

Per veure si el teu fill dorm suficient s’ha d’observar el comportament que té durant el dia. Sembla cansat? Fa siestes de una o dos hores després d’aixecar-se pel matí?

Són extranyes les ocasions en que un nen d’entre 1 i 3 anys necessiti menys d’11 hores de son nocturna. Si el teu fill es desperta sense haver dormit suficient verifica que no hi hagi res al seu entorn que el pugui despertar abans d’hora o bé, mantenir-lo despert. Per exemple, que el sol entri molt d’hora per la finestra, que porti el bolquer molt moll o que el llit no estigui sec. Personalment, llegint això provaré de canviar el bolquer a mitja matinada per veure si així podem allargar una mica més la son.

És important ensenyar el nen que s’adormi sol perquè quan li passi això a la matinada es torni a adormir sol. Els nens petits que necessiten la presència dels seus pares per adormir-se per la nit i podrien necessitar ajudar pels matins.

Sovint, els nens es desperten de matinada pel mateix motiu que es desperten a mitja nit, però com que el matí ja han dormit moltes hores… Els hi costa molt més tornar-se a adormir. Recorda que si poses a dormir el teu fill sobre les 7 o 7.30 fàcilment es despertarà a les 5.30 / 6 de la matinada i és perquè ja ha dormit suficient. En aquest cas té solució, posa’l a dormir més tard. En el cas de l’Ïu es posa a dormir entre les 8.30 / 9 i es desperta entre les 4.55 – 7.15.

A vegades, posa el teu fill més d’hora és tot el que necessita per dormir més pels matins. Si el teu nen es posa a dormir molt tard li faltaran hores de són i es desvetllarà i aleshores serà més difícil que tingui un bon son i que duri fins el matí.

A vosaltres també us passa?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *