Ens estrenem com a familia nombrosa: l’organització

I quasi sense adonar-nos, per la rapidesa del temps, ens hem convertit en família nombrosa. Molts amics, familiars, coneguts i no tan coneguts ens pregunten com ens ho fem amb els 3 nens tant petits, com ens organitzem, com són les nits i el dia a dia, com ens ho fem per arribar als llocs i la pregunta estrella: teniu algú que us ajudi?

En el post d’avui us respondrem a totes aquestes preguntes i d’altres que potser us poden anar sorgint.

Uns dies abans del naixement d’en Lluís, vam decidir que el millor seria agafar una persona que ens ajudés tant amb la casa com amb els nens. Com us imaginareu moltes vegades se’ns solapen els 2 més petits: panyals, biberons, etc. Va ser una molt bona decisió perquè ens ajuda amb totes les tasques de la llar i si ho necessitem amb els nens. Gràcies a aquesta ajuda extra disposem de més temps per preparar les coses dels nens, per cuidar-los, etc.

Un altre punt molt important a tenir en compte quan es. té 2 o més fills és l’organització. A casa ens organitzem a parts igual, de. tal manera que les tasques domèstiques o cuidar dels nens no recaigui sobre d’un dels dos. Per exemple, el pare dutxa els nens mentre jo  faig el sopar i dono el biberó al petit. I després entre els dos posem pijames i ajudem al sopar. Per mi el moment dutxes i sopar són els més complicats i s’ha d’estar més a sobre d’ells. Cal dir que hi ha hagut alguns dies que l’Ïu ha hagut d’estar sol alguns moments del sopar, però sempre ho intentem evitar.

El tema de les nits també ens ho heu preguntat molt. Sempre ens ho combinem, ja que fem lactància artificial. Una toma cadascú. El problema ve quan el mitjà (19 mesos) ens reclama per les nits. Aleshores actuem com “zombies” i anem d’una habitació a l’altre. O bé, quan algún dels grans està malalt. Sempre intentem que no vinguin al nostre llit havent en Lluís ja que és recent nascut. I som nosaltres qui ens posem al seu llit i els acompanyem. Per tant, us imaginareu que hi ha moltes nits que dormim molt poc. Conseqüència de la trima(pa)ternitat…

I finalment, la nostra fórmula per arribar a temps els llocs és intentar deixar les coses  preparades el dia abans, com les motxilles d’escola.

I vosaltres com us ho feu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *