El sexe després del part

Mai m’havien parlat del sexe després del part. I tampoc mai m’havia plantejat com seria la primera vegada després d’haver parit i passat la quarantena.

Però quan el moment s’acostava em venien preguntes com: Farà mal? Serà el mateix que abans? Notaré el mateix? Quina sensació serà? Però la que més se’m repetia era si em faria mal. Si he de definir la sensació que tenia amb una paraula seria: por. Sembla mentida com després d’haver parit, d’haver aconseguit dilatar 10 cm i treure un nen, faci por.

I aquest sentiment l’he compartit de manera similar en els 3 post-part. Potser no tan intensament com el primer post-part o amb tant neguit, però la sensació de por hi ha estat. Por de fer-me mal, por de ser diferent, de no notar igual, de tenir-ho endolorit, de…

No se si les altres mares s’hauran sentit com jo o si les mares amb més d’un part els hi haurà passat igual a cada post-part, però a mi sí. I m’hauria agradat que algú m’hagués explicat que aquesta por és normal, que és com reestrenar-te, que ja no ets la dona d’abans, que encara que tot sembli igual no ho és. I no per aix`ò sigui menys o pitjor. Però tampoc es pot pretendre que el primer cop després d’haver parit sigui perfecte: un 10! L’acte sexual post-part requereix lentitud, comprensió i comunicació. Seguir el teu ritme, les teves pautes, escoltar el teu cos i si cal dir prou, parar.

Per mi, el més important és sentir-se acompanyada en tot moment i saber que allò que sents, notes i et passa és normal.  

Com us vàreu sentir vosaltres?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *