El sexe i el plaer després del part

Després de viure tot l’embaràs i el part comença la nova vida. El teu fill ja és a casa. I ens sentim contentes, plenes d’il·lusió, alegres… I un munt d’atributs més gràcies a la nova vida. Som pares. I hem d’aprendre a organitzar les nostres vides, els nostres hàbits, sentiments, etc.

Fa casi dos anys que vaig tenir l’ïu i tinc clar que la meva vida mai serà la mateixa: ni el temps, ni els hobbies, ni la paciència, ni… Tot canvia. Però teníem clar que la nostra vida seria diferent. I sense dubta ho és, però jo no tornaria enrere. I tu?

Un dels canvis més evidents després de ser pare són les relacions sexuals. Els petons, les abraçades, les carícies són necessàries tant durant l’embaràs com després. No obstant, les relacions coitals no s’aconsellen que s’iniciïn fins que el coll de la matriu quedi ben tancat i això pot tardar uns 30 o 35 dies. Jo vaig esperar a que el meu ginecòleg em digues que ja estava tot bé i ja podia tenir relacions sexuals.

El sexe després de la quarantena

La comunicació és clau. És la primera frase en que penso quan recordo el dia que em van dir que havia passat la quarantena. Estava contenta, però nerviosa. Em preocupava bastant el sexe.

En tota relació cal que la parella respecti la recuperació física de la mare. Igual que també s’ha de respectar l’evolució emocional i psicológica. I deixar que la mare estigui llesta per tenir relacions coitals. Moltes parelles comencen amb petons i abraçades, més endavant comencen les carícies i poc a poc, fins que la mare tornar a despertar el desig sexual. Cal tenir en compte, que a moltes mare quan han tingut recentment el seu bebè no tenen desig sexual. El meu consell és que no et preocupis poc a poc tot torna al seu lloc.

La falta de desig de la mare moltes vegades està relacionat a un part molt instrumentalitzat, una cesària no prevista, però també pot afectar el cansament, les possibles dificultats d’alletament, els canvis hormonals, etc. Però el que si que heu de tenir en compte que el sexe coital al inici no serà com abans. Al principi costa troba la postura, fa mal, etc. A mi el ginecòleg sempre em va aconsellar fer servir lubricant els primers cops que teníem relacions sexuals.

Jo sóc partidària que si la dona (en aquest cas la mare) se sent acollida i escoltada per la parella, la relació i la sexualitat no es veuran tan afectades i tot serà més fàcil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *