Dels 5 sentits el TACTE

Avui us vull parlar d’una situació que ens trobem des de que l’Ïu era ben petit: el tacte. L’Ïu és un nen atrevit, rialler, observador, li agrada menjar i gaudeix corrents amunt i avall. Però a diferència dels altres nens: ell no s’embruta.

Quan tenia uns 8 mesos aproximadament vam regalar-li un llibre sobre uns monstres i el tacte. Li apassionava el llibre, però no tocar-lo. Hi posava un dit i reia, però no en posava cap més. Ni tampoc girava la pàgina. Es passava tocant el monstre una bona estona, però sempre amb un dit. Nosaltres vam decidir no forçar-lo que ell fes a poc a poc i aprenent que ho podia tocar. Ara el toca sense problemes.

Tampoc volia tocar el seu raspall del cabell, ni la neu, ni la sorra, ni la gespa, ni el terra, ni… Ens vam adonar que realment mai volia tocar res. Ara que té casi 2 anys segueix igual. Quan a l’escola fan galetes, ell plora amb la massa. No la vol tocar i si la toca li fa fàstic.

Però d’ençà que vam detectar que tenia un comportament especial amb el tacte ara veiem que comença a agafar confiances. Després de dos estius a la platja hem aconseguit que toqui la sorra amb les mans (però encara no hem aconseguit que camini descalç ni amb xancles per la platja).

A diferència dels seus amics, l’Ïu pràcticament sempre porta les mans netes i no se les embruta ni per menjar. Això però, no és sinònim de no haver de rentar-les.

Doncs aquí us he deixat 5 cèntims de l’evolució del tacte i de palpar les coses amb l’Ïu. Les que també ho hagueu viscut agrairia que m’expliquéssiu la vostra història.

1 thought on “Dels 5 sentits el TACTE

  1. Hola, em dic Sara, sóc mare i terapeuta ocupacional. Pel que expliques sembla que l’Ïu té una especial sensibilitat als estímuls tàctils. Heu consultat amb algun especialista en integració sensorial? Moltes vegades existeixen dificultats per processar certs estímuls que rebem de l’exterior (el moviment, el so, el tacte, etc) i això ens limita en el dia a dia.
    Aprofito per felicitar-te per les teves publicacions, em semblen molt interessants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *