Des de sempre assumim que els bebès necessiten bolquers, però en moltes cultures del món els bolquers apenen tenen presència. El nostre ritme de vida, els horaris, la societat, etc. han fet que els bolquers siguin indispensables, però al final som nosaltres qui ha decidit posar-lis. I no és dolent, però si que és important coneixer aquest mètode i tots els seus beneficis.
Sabeu què és el mètode de higiene natural (HNI)? A priori pot sonar com una tècnica a que els nens utilitzin l’orinal l’abans possible o una estratègia a estalviar diners, inclús una alternativa plantejada pels ecologistes preocupats pel medi ambient, però no. La seva autèntica essencia està en el desig de conectar amb els nens. Es tracta d’un recurs més per crear un vincle de confiança a través de la comunicació. És a dir, satisfer les necessitats del bebè. I com sempre diem es tracta de criança respectuosa: estar alerta, observar el bebè, coneixer els seus ritmes i confiar en el poder de la intuïció.
Jo personalment no ho he provat. De fet, desconeixia aquest mètode fins fa cosa d’uns dies. I em va semblar molt interessant poder parlar-ne. A aquestes alçades ja és molt complicat poder provar aquest mètode, però us puc dir de primera mà que funciona i és increíble.
Vaig coneixer una mare fa uns dies que feia el HNI amb la seva filla. Si que és cert que la nena portava bolquers, però de tan en tan quan ho intuïa li treia el bolquer i la nena feia pipi o caca, tan el wc com a la pica. I brutal veure com una nena de 7 mesos que no parla sap que el vàter és el lloc per fer pipi o caca. Em vaig quedar sense paraules.