Autonomia per decidir

Poc a poc, a mesura que els infants van creixent van agafant més autonomia i tenen més ganes de participar en les decisions del dia a dia. A casa intentem que cada vegada puguin decidir més coses. I d’això tracta aquest article. Quines són aquelles decisions que prenen en el seu dia a dia?

Roba. Ells escullen la roba que es posaran. És igual si són topos amb ratlles o quadrats amb estrelletes. Ells es conjunten com volen, això si sempre acord al temps que fa a fora. I tampoc importa si porten els mitjons a conjunt o desaparellats. Ells ho han decidit. Inclús ells escullen si volen vestir iguals o no.

En el cas de l’Ïu és totalment lliure de vestir-se com vol. I molts cops vol vestir igual que el germà o germans. L’Alguer que encara té 2 anys li dono diferents opcions de roba i ell escull que prefereix. Pel que fa en Lluís que té un any encara no ho escull ell. El cabell. Tot i que el nostre fills mitjà porta el cabell

Postres. Els postres també és una de les coses que ells escullen. Després de sopar o de dinar, ells mateixos escullen que volen si iogurt o fruita. Tan el mitjà com el gran. A casa no tenim postres de xocolata ni dolços, per tant sempre escullen entre diferent tipus de fruita i/o iogurt. I ells mateixos ho van a buscar a la nevera.

L’esmorzar. Normalmente mai volen esmorzar a casa, però els caps de setmana o els dies que tenen gana si que mengen alguna cosa. En aquell moment són ells qui decideixen que volen i ho agafen de l’armari. Normalment mengen: iogurt, tortitas, palitos, galetes, fruita, etc.

Tot i que aquestes són algunes de les decisions que ells escullen també hi ha altres moments del dia a dia que se’ls hi fa dues propostes i ells han de decidir que prefereixen. Per exemple: anar al bosc o anar al parc.

I cada vegada els hi anem donant més autonomia per decidir acord a l’edat. D’aquesta manera ells es senten més grans i importants.

I els vostres fills quines decisions prenen per si sols?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *