Com afecta la mononucleosis en els bebès? (Part I)

La mononucleosis també coneguda com la malaltia del petó és bastant freqüent en adolescents i adults. De fet, el rang més propens a patir aquest virus són les persones entre 15 i 35 anys. Però què passa quan ho agafa un bebè de 2 anys?

Avui us parlaré del nostre cas. Del virus de la mononucleosis en el nostre fill petit i més endavant faré un nou article on parlarem sobre com afecte a les embarassades. Tenint en compte que estic embarassada i, per tant, puc explicar la meva pròpia experiència.

Procés i símptomes

L’Ïu és un nen que poques vegades es posa malalt, però aquest cop ha estat… El pitjor! Us posaré dates perquè us feu una idea de la duració d’aquest virus.

El dimarts dia 5 de novembre a l’arribar a casa vam notar que el nen estava força estrany. Però no vam donar massa importància.  Ens va semblar estrany que no volgués sopar, però vam associar-ho amb cansament. L’Ïu és un nen que quan té son o està cansat no vol menjar res de res. Però el més sospitós va ser que no volgués el seu estimat “bibi”. Ell mai perdona el biberó de llet abans d’anar a dormir. Poca estona després d’estar dormint al seu llit vam sentir que plorava i li vaig dir al meu marit:

– Segur que vol el bibi. Vaig a donar-li.

Quan vaig arribar no em va donar temps ni de preguntar-li que es posava a vomitar. Vaig avisar el meu marit perquè em donés un cop de mà… Quan el nen va parar el vaig posar directe a la dutxa. Mentre el seu pare canviava llençols, ventilava l’habitació i netejava tot l’escampall del terra.

El vaig vestir molt ràpid i li vaig posar el pijama més gruixut. El nen estava tremolant i molt calent.

– Passa de panxa, segur! – Vaig dir.

Vam estirar el nen al nostre llit mentre nosaltres fregàvem, canviàvem llençols, etc.

L’endemà no va anar a l’escola bressol, però semblava que estava una mica més animat, tot i que menjava molt poc.

El dia 7, dijous, vam veure que l’Ïu estava perfectament així que vam decidir portar-lo a l’escola. No si volia quedar. Ho vaig trobar estrany… Al cap d’una estona, quan la seva àvia el va anar a buscar em dir que el nen no estava bé. I durant la resta de dia va estar molt tou. I només volia estar al sofà i braços (l’Ïu mai ha estat un nen de demanar braços).  Els següents dies va estar igual i amb febre.

Dilluns el matí (11 de novembre) vam decidir portar-lo a la pediatre perquè la febre anava en augment i el nen encara estava més aixafat. Afegint que no menjava pràcticament res des del dimarts dia 5. La pediatra se’l va mirar de dalt a vaig: panxa, coll, orelles, boca, etc. I em va dir:

– Aquest nen té quadre mèdic de mononucleosis o un altre virus (jo no recordo el nom que em va dir). Hem de fer anàlisis.

Va afegir que també s’havia de descartar que hi hagués quelcom que pogués afectar l’embaràs.

Vam anar directes a fer anàlisis. I els dos dies vam tornar a la pediatra. Era dimecres dia 13. El nen tenia molta febre i només feia que plorar: ni dormia ni menjava. Ens va donar els anàlisis i ens va confirmar que es tractava de mononucleosis. I em va aconsellar que parlés amb el meu ginecòleg per veure quines mesures havíem de prendre amb el meu embaràs, però d’aquest tema us en parlaré en un altre post.

Símptomes de la mononucleosis:

  • Angines inflamades
  • Fetge inflamat
  • Cansament constant
  • Falta de gana
  • Febres molt i molt altes

La duració de les febres pot ser d’entre 7 i 15 dies. Però la sensació de fatiga pot durar mesos.

Com es contagia?

  • Saliva
  • Excrements
  • Esternudar o tossir molt a prop

El risc de contagi és molt elevat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *