Baby Sign què és i com l’apliquem a casa

Baby Sign és una tècnica que consisteix a ensenyar signes als bebès per facilitar la comunicació amb l’adult i entendre millor les seves necessitats i desitjos bàsics.

Pel que tinc entès actualment hi ha professionals que ensenyen baby sign a altres mares i pares per facilitar l’ajuda als nens. Personalment, m’oposo als signes que ensenyen. Penso (des del meu punt de vista) que haurien d’ensenyar LS (llengua de signes oficial) sigui català, castellà o l’idioma que es parli. Però penso que si una familia vol aprendre Baby Sign seria molt més interessant aprendre LS per tal de que també sigui possible la comunicació amb una persona sorda.

No obstant, i deixant de banda el meu punt de vista, a casa apliquem Baby Sign LSC, llengua de signes català. I ho fem amb l’Alguer. Per què? Doncs l’Alguer té moltes dificultats d’aprenentatge de la parla. De fet, actualment diu molt poques paraules. Això no seria un problema si no li causés frustració que ni nosaltres ni ell ens sapiguem entendre en algunes ocasions. Cada vegada en més situacions.

Afortunadament, des de ben petita m’he vist envoltada de la llengua de signes i per tant, n’he anat aprenen al llarg dels anys. Tot i que no tinc un nivell alt si puc ensenyar a l’Alguer alguns signes per facilitar-nos el dia a dia.

Com ho fem?

Quan juguem o fem alguna rutina li dic les coses parlant i amb signes d’aquesta manera ell associa la paraula amb el gest corresponent. Poc a poc va aprenent cosetes bàsiques com: fa pudor, xumet o biberó, cotxe, formiga, etc.

Teniu en compte que un nen tan petit (27 mesos) no és capaç de processar tants signes com paraules i menys quan a casa la comunicació és oral. Però crec que a poc a poc la seva millora en la parla i en els signes ens ajuden a poder comunicar-nos millor y reduir la seva frustració. Tot i que no ens està sent fàcil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *