Ajudes per ser família nombrosa

Molts dels amics i coneguts que tinc em pregunten quines són les ajudes per ser familia nombrosa i si realment val la pena ser familia nombrosa per les ajudes. I la nostra resposta sempre és: NO, no et confiis de les ajudes!

Tenir un 3r fill suposa una despesa económica molt important: bolquers, escola, roba, menjar, etc. És per això que quan va nèixer en Lluís ens vam informar de totes les ajudes que podíem adherir-nos. I sabeu quina és la sorpresa? Moltes de les ajudes que hi ha no miren la quantitat de fills sinó les rentes i per tant, són denegades automàticament.

És important estar al dia de les ajudes que hi ha i així poder-te’n beneficiar (les ajudes serveixen tan per families nombroses com monoparentals). A continuació un llistat d’ajudes:

 • Llum. Si estàs a una companyia de llum regulada pots solicitar el bo social. No és un tràmit fàcil però tens un 20 o 25% de descompte. I ara amb la situació actual hi ha un descompte del 60%.
 • L’aigua. Amb l’aigua hi ha un descompte amb el tram. No es nota massa (almenys on vivim és bastant barata), pe`ro tot suma.
 • Roba. Hi ha botigues com H&M, C&A, Bòboli, Canadà House, etc. que fan descomptes per familia nombrosa. Sempre és molt important preguntar sempre. I desafortunadament el descompte és nom´és pels nens.
 • Restaurants. Hi ha restaurants com McDonalds que fa un descompte del 10%. Nosaltres sempre preguntem encara que sigui un restaurant local (no cadena o franquicia).
 • Supermercats. Carrefour, Hipercor, Caprabo, etc. Tenen alguns descomptes per familia nombrosa. La veritat és que no estic massa al corrent.
 • Ajuda mensual. Pots solicitar l’ajuda mensual de 100€ al mes per ser familia nombrosa general. Se que si ets familia nombrosa especial tens una ajuda més gran que varia en funció de la quantitat de fills. Però òbviament, no et facilita la vida.
 • Educació. En el nostre cas a l’EB al ser municial tenim un descompte del 20% per ser familia nombrosa o per tenir més de dos infants al centre. En el cas de l’Escola també pública no tenim cap descompte per ser familia nombrosa.
 • Extraescolar. hi ha alguns centres on fan extraescolars que fan descomptes. En el nostre cas on fan natació.
 • Casals. Els casals d’estiu en el públics i alguns privats tenen descomptes d’un 10% per families nombrosa.
 • Oci. Hi ha moltes activitats d’oci que fan descomptes com per exemple: Zoo, Tibidabo, Aquàrium, càmpings, allotjaments, etc.

Quan vam estrenar-nos com a familia nombrosa vaig estar buscant molt per internet per poder-nos aferrar al màxim de descomptes possibles. I buscant vaig anar a parar a la pàgina FANOC. FANOC és l’associació catalana de families nombroses. Per ser soci s’ha de pagar una quota de 45€ al mes. Que entra en aquesta quota?

 • Noticies relacionades amb les families XL
 • Descomptes extres als ja comentats abans. Els pots buscar en general, per població o per categoria.
 • Invitacions a esdeveniments per families com la nostra, per exemple: fa un cap de setmana amb un descompte extra per anar al zoo.
 • Ajudes. Pots buscar per ciutat totes les ajudes que tens.

Segurament et preguntaràs pel descompte pel gas. Aquest descompte es diu Bo Tèrmic i no el pots demanar, sinó que te’l donen si veuen que realment et fa falta.

Pel tema alimentació tinc entès que per ser familia nombrosa pots donar-te d’alta al Gros Mercat per aconseguir menjar millor de preu. Nosaltres al ser autònoms ho fem servir i realment resulta moltíssim.

I no se si em deixo algún altre descompte a comentar-vos, però en general són aquests. I tu saps d’algún altre?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *