Viatgem al País Basc Francès amb un bebè de 10 mesos

Els que ens coneixeu ja sabeu que a nosaltres ens agrada fer escapades i viatges amb el nostre fill. Ja tenim un ampli repertori de llocs on hem anat i llocs on volem anar. Però avui volem parlar del nostre viatge d’estiu al País Basc Francès.  

Per què vam escollir el País Basc Francès?

Nosaltres vam escollir aquesta destinació perquè no ho coneixíem i tothom n’havia parlat molt bé. També teníem la idea de menjar tapes i conèixer la gastronomia de la zona.

On ens vam allotjar?

Des de que vam començar a viatjar amb l’Ïu em descobert que és inviable anar a un hotel ja que ell necessita una mica de rutina. Quan anem d’hotel els àpats són fora i apart és molt molest per les altres persones que dormen al voltant els pot molestar escoltar un bebè rondinar.

Igual que vam fer en el viatge a Burgos, aquí vam agafar un Airbnb.

Piso Airbnb Pau Bebe

Us he de dir que ens va costar molt trobar allotjament per aquesta zona (o més a prop del mar) amb cuna a ple mes d’agost. Però finalment vam trobar aquest i la veritat és que és dels millors que hem anat mai i el preu molt econòmic (120€ per 4 nits).

El poble on ens allotjàvem es diu Pau (a 1 hora de Lourdes aproximadament) i l’Airbnb estava just al centre de la vila. La propietària ens va atendre molt bé en Anglès i Francès. Ens va deixar una cuna, una trona i un canviador per l’Ïu i, a més a més, li van regalar un osset de peluix molt bonic. Ella ens va explicar que tenia 3 fills i per tan entenia perfectament que ens fes falta tot el que ens va deixar a casa. La veritat és que recomanem a tothom que vulgui gaudir del Pais Basc Francès viatjar a Pau i allotjar-se en aquest apartament, ha estat genial. 

Què vàrem visitar?

La nostra idea era fer la costa, però al no trobar allotjament vam haver d’anar a l’interior. Abans d’anar-hi estàvem convençuts que en aquella zona no hi trobaríem res, però estàvem disposats a fer cada dia una mica de cotxe per desplaçar-nos cap on volíem.

No obstant, quan vam arribar vam veure que el poble tenia moltíssim encant i era molt senyorial i vam decidir que almenys un dia el passaríem allà. I la veritat és que és un poble impressionant amb poc turisme i  amb moltes coses per veure: el castell, el balcó dels Pirineus, la catedral, etc.

En quan a la gastronomia no vam gaudir-ne massa, ja que no vam aconseguir menjar massa bé, a excepció d’un restaurant al poble del costat.

Els pobles que vam veure van ser:

Saint Jean de Lux

Saint-Jean-de-Luz Sermare Port Puerto

Estava ple de turisme, vam tenir molts problemes per aparcar (a més de pagar zona blava). Però el que vam veure ens va agradar. Un típic poble de costa amb un passeig marítim i un petit port. També hi varem trobar un carrer cèntric peatonal ple de botigues. 

Bayonne

És un poble molt bonic i molt senyorial. Vam parar i vam fer una volta per allà. Ens vam sentir molt a gust. Els carrerons del centre son encantadors, i també recomanem caminar pels voltants del riu. Segur repetirem.

Navarrenx

És l’antiga capital de Navarra. És un poble amb molt d’encant. No obstant, nosaltres vam ensopegar uns dies que eren les festes d’allà i hi havia moltes coses tancades. Un típic poble emmurallat que amaga forces racons recomanables. Amb un parell d’horetes el podreu visitar perfectament. 

També vam visitar altres llocs: Oloron-Sainte-Marie, Lescar, etc. Però no ens van agradar pas i no recomanem perdre el temps en anar-hi.

Com ho vam fer amb els àpats i el nen?

En altres ocasions havíem portat el menjar envasat al buit, però amb la calor vam decidir que era millor comprar potitos i donar-li per menjar i berenar. La veritat és que és un luxe perquè a qualsevol lloc li pots donar sense necessitat d’escalfar-ho.

També vaig portar cereals i llet en pols en tuppers per donar-li per esmorzar i dormir.

Allà a França vam anar al Carrefour a comprar menjar per nosaltres i vam descobrir una amplíssima gama de productes alimentaris per a bebès i vam comprar cosetes per tenir pel nen. Ja que aquí, en comparació, casi no es troba res.

L’anada i la tornada

Per anar cap a França vam anar per dins d’Espanya sense pagar peatges. Ens ho vam prendre amb molta calma i vam anar fent parades a diferents poblacions que ens interessava visitar. 

No obstant, la tornada va ser horrible. L’Ïu ja es va despertar amb el peu esquerra i, per això, vam decidir agafar l’autopista del sud de França i pagar peatge per escurçar el viatge 2h en comparació al que havíem fet al anar. De 6h passàvem a 4h. Però no ens imaginàvem que trobaríem cues quilomètriques i llargues estones totalment parats. I a més a més, l’Ïu no deixava de plorar i tampoc podia dormir… Així que el recorregut va durar 8 hores i pico i ja us imagineu com va ser…

Això és un breu resum del nostre viatge a França amb el nen aquest mes d’agost. Si teniu alguna pregunta o necessiteu recomanacions, només us heu de posar en contacte amb mi i us puc aconsellar en tot el que necessiteu: ivette@sermare.cat.

Ens seguim llegint :).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *