Qué és un CDIAP i quina és la nostra experiència?

Qué és un CDIAP? Aquesta és una pregunta que ens ha formulat moltes persones i, és per això, que he decidit començar el post explicant que és un CDIAP.

Les seves sigles signifiquen: centre de desenvolupament infantil i atenció precoç. L’atenció precoç és el conjunt d’accions que tenen com a finalitat proporcionar al nen, en les primeres etapes del desenvolupament, els estímuls globals ambientals adequats a la seva edat i que n’afavoriran l’evolució física, sensorial, intel·lectual i afectiva. La finalitat no és que el nen tingui múltiples habilitats, sinó que, amb les que posseeix, sigui capaç de relacionar-se amb el seu entorn de la manera més efectiva i gratificant per a ell i els que l’envolten. I compren l’edat dels 0 als 4’5 anys.

Els que em coneixeu o els que em llegiu, sabreu que l’Alguer va començar a escoltar més o menys bé a partir de la seva operació, als 2,5 anys. Abans d’això feia paraules inventades, feia sons o assenyalava. Poc després de l’operació va comentar a dir papa-mama i moltes altres paraules.

En una de les visites rutinarias al CAP, la seva pediatra va creure que seria bo que des de CDIAP l’ajudessin a parlar i pronunciar millor. Amb el volant del CAP vaig trucar al CDIAP i els hi vaig explicar a situació. Al dia següent ens van donar hora per fer una visita amb nosaltres, els pares, poder parlar sobre l’Alguer i veure si necessitava anar al CDIAP i quin especialista se li podria assignar.

A on vivim nosaltres el temps d’espera és d’uns 3 mesos, però per sort al cap de 1 mes i mig ens van trucar per veure l’Alguer i fer-li un seguiment. Si que és cert que en aquests temps des de la primera visita sense ell fins la primera visita amb ell, l’Alguer ha millorat moltíssim la parla.

Com va ser la primera visita?

La primera visita va ser amb l’Alguer. Ell jugava i nosaltres li explicàvem coses de l’Alguer que ens preguntava. I de tan en tan també parlava amb ell. Vam estar més d’1 hora a la visita. La logopeda ens va ser moltes preguntes: sobre el part, sobre el menjar, sobre psicomotricitat, comportaments, germans, antecedents, etc.

Finalment, ens ha programat mínim 3 visites per veure l’Alguer i veure quines pautes ens podrà anar donant. Cal dir que a aquesta primera visita amb la logopeda ja ens va donar algunes pautes que hem de seguir per ajudar a l’Alguer a millorar la seva parla i a posar nom a les coses.

Més endavant, us explicaré com ha seguit i si hem vist millores.

Els vostres fills i/o filles també hi han anat?

2 thoughts on “Qué és un CDIAP i quina és la nostra experiència?

    1. La veritat és que fa poc que ha començat i ja ens han dit que va per llarg, però estem molt contents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *