¿Què és el llavi esquerdat i el paladar esquerdat?

El llavi esquerdat, també conegut com “labio hendido“, i el paladar esquerdat (paladar hendido), són defectes del naixement que es produeixen quan la boca del bebè no es forma adequadament durant la gestació. Aquests defectes de naixement sovint se’ls anomena: esquerdes facials o hendiduras orofaciales.

Què és el llavi esquerdat?

Els llavis es formen entre les 4 i 7 setmanes de l’embaràs. Els llavis esquerdats es produeixen quan el teixit que el formen no s’uneix del tot abans del naixement. Això ocasiona una obertura del llavi superior. Els nens que tenen els llavis esquerdats també poden tenir el paladar esquerdat.

Què és el paladar esquerdat?

El paladar es forma entre les 6 y 9 setmanes de gestació. El paladar esquerdat es forma quan no s’uneix completament el teixit que el forma.

Problemes que comporten

Els nens que tenen el llavi amb o sense el paladar esquerdat o al revés, tenen dificultats al alimentar-se i poden agafar infeccions a l’oïda més fàcilment. A més a més, poden tenir problemes auditius i problemes amb les dents.

Causes i factors de risc

Les causes es desconeixen en la majoria dels bebès. Alguns nens ho tenen a causa d’un canvi en els seus gens. Es creu que poden ser causats per una combinació de gens i altres factors (menjar, beguda, medicació, etc.).

A continuació us mostraré alguns dels factors que fan augmentar la probabilitat de que el bebè tingui “esquerda facial”.

  • Tabac
  • Diabetis
  • Alguns medicaments

Diagnòstic

Moltes vegades es poden diagnosticar durant l’embaràs a una ecografia rutinària.

Tractament

Els tractaments poden variar en funció de la gravetat de l’esquerda, l’edat i les necessitats de l’Infant.

Generalment, als primers mesos de vida s’opera i es corregeix. El llavi s’aconsella dins dels 12 primers mesos, El paladar dins dels 18 primers. Moltes d’aquests nens necessitaran més operacions a mesura que vagin creixent.

L’operació no és només un tema estètic sinó que també és una millora per la seva respiració, audició i desenvolupament de la parla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *