LA IMPORTÀNCIA DE SEGUIR UNA RUTINA SETMANAL MATINAL

Us vaig parlar sobre la rutina setmanal que feiem a casa nostra i l’èxit que està tenint. Doncs en aquest article us parlaré sobre la rutina matinal i setmanal que fem a casa nostra.

Tenir una rutina establerta és clau pel bon funcionament a casa nostra, evitem les rabietes, els enfados, les discussions, etc. I sembla que tot flueix una mica millor.

Quina rutina portem a terme?

Per començar per mi és imprescindible despertar-me abans que ells. Aquesta estona abans no hi ha moviment a casa serveix avançar en diferents tasques.

Per començar em vesteixo i m’arreglo. D’aquesta manera quan s’aixequen jo ja estic llesta. I un cop ja estic apunt comença el moment de preparar esmorzars i motxilles. Preparo els esmorzars i els berenars de tots. I en el cas dels dilluns també preparo les bosses del menjador dels petits: llençols, pitets i peluix per dormir. Al mateix temps preparo els gots de llets de cadascú. Per sort, no esmorzen cap d’ells.

I arribats aquí toca despertar els 2 grans. Normalment són les 8. Llavors els ajudo a preparar-se. El gran és molt ràpid i el mitjà es distreu amb qualsevol cosa. Així que els vaig recordant que han d’anar al lavabo, que s’han de treure els pijames, que s’han de vestir i poc a poc ho van fent. I abans de sortir de l’habitació els pentino. Llavors van a fer el got de llet. I quan acaben ells sols recullen el got. I van a rentar-se la cara, les mans i les dents.

Mentrestant, desperto el petit. A ell li agrada molt fer mandres al llit. Per tant, vaig deixant que es vagi despertant i ajudant als grans amb a rentar-se les dents.

Un cop els grans acaben, es poden a jugar o a mirar un conte tranquil·lament. I jo aprofito per vestir al petit i pentinar-lo. Per sort, ell ja ha fet el biberó una estona abans.

Quan els 3 estan vestits, és hora de posar-se les sabates. Aquest pas l’he de recordar varies vegades, ja que molts cops es distreuen jugant. I un cop fet, cadascú agafa la seva motxilla i sortim. Normalment és entre les 8.25 i les 8.40h. Tenint en compte que tardem entre 10 i 15 minuts en cotxe per arribar a l’escola.

Aquest és l’escenari que normalment ens trobem a casa, però hi ha dies en que es desperten abans o hi ha altres variables que alteren la nostra rutina. Els dies que es desperten abans o estan més nerviosos, opto per posar-lis la TV. Tingueu en compte que estic sola amb les 3.

Vosaltres quina rutina setmanal feu per mantenir l’harmonia a casa?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *