Fitxes de jocs per a nens de 2 anys

Tenint en compte que no hem dedico a la docència, us he preparat un seguit d’idees en forma de fitxes que he fet amb l’Ïu per passar el confinament el millor possible.

Totes les fitxes que li he fet li han encantat i m’agradaria compartir-les amb vosaltres:

1. Dibuixem quadrats de colors. Jo en vaig dibuixar 6: blau, groc, vermell, taronja, groc i lila. I fem 4 fitxes de cada color, els mateixos que hem fet ens quadrats. I ja hi podem jugar!! Es tracta de col·locar cada fitxa al quadrat corresponent. A part de col·locar les fitxes als llocs corresponents, podem fer dibuixos amb aquestes fitxes: una rodona, un cuc, etc. 

2. Portem els animals amb la seva mare. En un full gran mida a4 hi dibuixem un animal. Jo personalment n’he dibuixat 3: un porc, una vaca i un lleó. I els mateixos dibuixos els fem en fulls petits, 5 de cada animal. Ja hi podem jugar!! Posem a un lloc de casa els 3 dibuixos en una superfície: terra, taula, etc. I des de ben lluny, sense mirar, agafem un dels animalons i hem d’anar corrents a portar-lo amb la seva mare. Aquest joc també es pot fer imitant els sorolls de cada animal.

3. Fem la manicura. En un cartró o en un full que després plastificarem hi dibuixem una mà amb les seves corresponents ungles. I amb un pinta ungles pintarem les ungles. Aquest ens hem estat casi 2 hores jugant.

4. El temps. Dibuixarem a diferents fulls: un sol, una lluna, una estrella i un núvol (que per cert, l’Ïu els hi diu cérvols). Amb aquestes fitxes s’hi poden fer molts jocs diferents: 1. deixar-los ben lluny i quan els hi dius un dels dibuixos han d’anar corrents i tocar-los. 2. treballar el temps que fa fora de casa. 3. amb diferents parts del cos, que anirem dient, tocar el dibuix corresponent. Per exemple: amb el braç tocar el sol.

I vosaltres els hi prepareu fitxes de joc? Quines?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *