DIY: Personalitzar la roba dels nostres fills

Avui he decidit parlar d’un tema totalment diferent del que faig normalment. Avui us vinc a parlar sobre com fer samarretes personalitzades pels nostres fills.

Estic cansada de la poca varietat de colors i de roba pels nens. Quan vaig a mirar roba per l’Ïu sempre és roba blava o grisa i sinó amb dibuixos de la “Patrulla Canina“. No li compro res d’aquests dibuixos perquè ni els mira ni li agraden i estic una mica farta de que la roba de nen sempre sigui del mateix color. Si és cert que a vegades li he comprat roba nena. M’explico. Jo entro a una botiga i ho miro tot i si veig alguna cosa de l’apartat de nena que crec que li pot quedar bé li compro. Res de roses amb purpurines ni tutus, sinó  samarretes groc clar, blanques, blau cel, etc. I el mateix amb els pantalons. Però a vegades em trobo que no sempre tenen el mateix tallatge i algunes vegades he hagut de fer un “apanyo” casolà!

Reivindicant la falta de varietat i originalitat les botigues d’avui en dia, he decidit personalitzar les samarretes del nen i fer-les més divertides.

Personalitrzar la roba

A continuació us explicaré diferents tècniques que jo vaig servir per tonejar la roba del meu fill. Tingueu present que sempre parlo de dibuix i pintura.

Material

Jo tinc diferents materials per pintar la roba. Retoladors i pintura.

Si voleu pintar-ho vosaltres us aconsellaré pintura, si voleu fer-ho amb els vostres petits és millor un retolador ja que el marge d’error sempre és menor.

  • Retoladors: uns especialitzats en pintar roba i que no es borra al rentar-se.
  • Pintures acríliques. Jo utilitzo la marca Mont Martre però hi ha moltes marques i varietats.
  • Pinzells: només si fas servir pintura.
  • Esponja només si fas servir pintura.
  • Celo si treballes amb plantilles.

Jo us explicaré com tunejar la roba amb pintures, ja que m’agrada més com queda i l’estil. A vegades amb retolador queden espais en blanc i queda més infantil.

Tècniques

Hi ha dos formes de pintar amb pintures acríliques la roba. Bé, potser hi ha més però jo n’he utilitzat 2.

Tècnica de la mà alçada

A mi aquesta m’agrada moltíssim, però hi ha bastant risc d’error i s’ha de saber dibuixar mínimament.

Esculls que vols dibuixar. I amb un llapis de merceria o directament amb el pinzell dibuixes allò que vols. Jo vaig dibuixar una síndria amb ulls i boca i a les mànigues dues línies de color.

Recorda posar un cartró o alguna cosa entre la samarreta o pantalons perquè no traspassi.

La veritat és que va tenir molt d’èxit.

Tècnica amb plantilla

Aquesta tècnica és molt xula i fàcil de fer. Imprimeixes en un full un dibuix que et fagi gracia dibuixar. Recorda que ha de ser un dibuix on puguis retallar el perfil. Per exemple: una flor i retallar el contorn per fer la silueta pintada.

Un cop tens la plantilla escollida i en un full, has d’escollir la peça de roba i el lloc on ho vols plasmar. Ho tens? Doncs enganxes amb celo tot el voltant del paper per tal de que no es pugui moure. Quan ja tens la plantilla fixa al lloc on vols dibuixar, simplement has d’agafar una esponja o un pinzell (depenen de l’efecte que vulguis. Esponja és més difuminat i Pinzell més precís). Jo ho faig amb una esponja de desmaquillar. I pinto la punta de l’esponja amb el color que vull pintar. Aleshores passo l’esponja per tots els forats de la plantilla creant així el dibuix que he decidit fer.

Recorda posar un cartró o alguna cosa entre la samarreta o pantalons perquè no traspassi.

L’últim pas

Finalment, i englobant les dues tècniques de pintura acrílica, hem de deixar assecar el dibuix i un cop ja està totalment sec, l’hem de planxar al revés sense vapor. I jo sempre el rento després.

No tingueu por que no marxa així com així un cop rentat. Jo el poso fins  i tot a la secadora i cap problema!

Us animeu? Si em passeu fotos del que heu fet us ho compartiré a les xarxes socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *