Com eliminar la toma nocturna?

Des dels 3 o 4 mesos l’Ïu va anar reduint les tomes nocturnes fins el punt de desaparèixer. Estàvem tant contents de poder dormir, tot i que a les 5 – 6 del matí es despertava. No obstant, i per un seguit de inexplicables raons vam tornar a la toma nocturna. Primer una a mitja nit, però poc a poc es va anar convertint en un continuo despertar. Cada hora aproximadament demanava el biberó…

Veient la situació en que ens trobàvem vam decidir buscar una solució i d’aquí neix el post: Com eliminar la toma nocturna?

Les tomes nocturnes s’eliminen a poc a poc i conforme el bebè creix, en el nostre cas vam fer un pas enrere. Però us explicarem com actuar de forma correcta per treure les tomes de la nit.

A continuació exposo alguns consells que poden ajudar a espaiar l’hora de les tomes nocturnes. A mi m’han anat molt bé. Espero que a vosaltres també:

  • Abans d’anar a dormir donar-li un biberó. El meu consell és que sigui bastant gran. Més val que sobri no que falti. Jo li dono d’entre 180 i 210 (depenent del que hagi sopat).
  • Avançar l’hora de l’esmorzar. En el nostre cas a les 5 i pico o 6 demana per menjar. Li donem un biberó i tornar a dormir una hora o dos més.
  • Durant la nit si et demana biberó posa-li el xumet i digues que no hi ha biberó. Nosaltres vam haver de dir-li durant varis cops un parell o tres de nit.
  • Deixa que rondini uns minuts. Probablement s’acabarà adormint. Si el plorar va a més ves allà i dóna-li una mica d’aigua.

Espero que aquestes pautes ajudin a conciliar millor la son i reduir els despertars nocturns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *