Bolquers de tela

Fa temps que us volíem escriure sobre els bolquers de tela. Des de fa molts mesos em plantejava canviar dels típics bolquers de plàstics a bolquers de tela, però desafortunadament no trobava tota la informació que necessitava. Afortunadament, un dia explicant la meva incertesa i els meus dubtes sobre aquest tipus de bolquers a la tribu que formo part, hi havia un parell de mares que en feien ús i molt amablement em van explicar tot el que necessitava.

I ara que ja fa unes setmanes que formem part de les famílies que fem us dels bolquers de tela m’atreveixo a donar la meva opinió i donar resposta a totes aquelles preguntes que m’heu anat preguntant.

Preguntes.

Pregunta TOP. Què passa amb la caca?

Aquesta és la pregunta més freqüent que tant jo al principi com moltes altres mares m’han preguntat. Quan el nadó es fa caca al bolquer de tela aquests excrements s’han de tirar al wc. Jo normalment el que faig és ajudar-me amb paper higiènic i deixar el bolquer el més net possible. I si estem a casa posar-lo a rentar. Si estem fora, el guardo amb bosses de tela impermeables que eviten que s’embruti el cotxet i fagi mala olor.

Com treus les marques de les caques?

Aquesta part encara no l’he pogut provar, però m’han dit que posant el bolquer net al sol de seguida queda bé i tornar al seu color original.

És molt poc higiènic.

Això no és una pregunta, però si una frase que he escoltat més d’un cop. La veritat és que des del meu punt de vista és totalment el contrari. El bolquer sempre dona una sensació de sec, gràcies al material que està fet. Per això a vegades em costa saber si està brut o no. Un cop treus el bolquer el culet del nen està sec i la probabilitat de que s’irriti és molt més baixa que amb els bolquers que estem acostumats de plàstic.

El tema higiènic també es pot emprar pel fet d’haver de rentar-los. La veritat és que per mi no em suposa més feina, ja que cada dia poso mínim una rentadora.

Com es renten?

Rentar-los era la part que més em preocupava. Ja que inicialment em pensava que es rentaven a mà, però no. Es renten a la rentadora. I l’absorbent el pots posar a la secadora. La part del bolquer impermeable no. Jo personalment, no hi poso res. Ho poso tot a l’estenedor al sol.

Quina marca és la millor?

Sempre he escoltat que la millor marca dependrà sempre de cada nen. En el nostre cas vam començar comprant un de la marca Tucuxi i la veritat és que no ens va agradar gens perquè se li escapava el pipi pel lateral.

Actualment fem servir dues marques: SuperBottoms i Mamakoala. Superbottoms són més estrets i tenen dissenys molt xulos. Mamakoala és molt econòmic i has de comprar a part l’absorbent, però tot i així surt més barat. També tenen dissenys molt bonics i variats. Amb cap d’aquests dos tenim “escapes”.

On es poden comprar?

Segurament hi ha molts llocs on poder comprar-los. Jo els compro a una web que es diu GREENBABY i tenen una atenció al client molt bona. Allà em van saber assessorar súper bé i, a més a més, entreguen els paquets ràpid i molt ben presentats.

Com ve ja us heu imaginat nosaltres n’estem molt contents. I encantats d’haver començat a utilitzar bolquers de tela. Destacar que a les escoles bressols accepten aquesta mena de bolquers. Així que si tenim dubtes us convido a que em pregunteu i estaré encantada d’ajudar-vos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *