Activitats per fer amb nens d’entre 12 i 24 mesos

Aquest any i per motius personals ens hem vist obligats a deixar el nen a l’escola bressol a dinar. Quan surt de l’escola ens quedem els dos tota la tarda sols. El seu pare no pot estar-hi perquè té un familiar a l’hospital i per tant, tampoc la seva àvia.

Aquest més de juliol (i part de juny) hem hagut d’inventar-nos molts jocs i activitats per fer adaptades a ell. Sinó les tardes es farien eternes. Així que he decidit fer-vos un llistat de coses a fer tan dins com fora de casa. Probablement algunes ja les feu o les trobeu molt absurdes i d’altres que us podran interessar.

Activitats d’interior

 • Pintar amb pintures. A l’Ïu li encanta i casi cada dia em demana pintar-hi. Cal tenir-ho tot ben preparat perquè la casa no sembli part d’una obra d’art a tot color. (Depèn els dibuixos que feu, nosaltres vam estar uns 45 minuts).
 • Jugar amb macarrons. Agafeu un grapat de macarrons crus i els hi poseu en un recipient. I deixeu que l’Infant jugui. A l’Ïu li va encantar. Si va passar molta estona. Jugava de passar els macarrons d’un lloc a un altre.  (45 minuts)
 • Pessigolles. Estirats al llit, jugar a fer pessigolles. L’objectiu és que rigui i us ho passeu molt bé. A ell li encanta. I provoca perquè li fem més. (10 minuts).
 • Treure rentadora. Sembla una bogeria, però a l’Ïu li encanta ajudar a treure la rentadora per posar-ho a la secadora. Es diverteix molt i sempre demana més roba per rentar. (5 minuts).
 • Parar la taula. Quan toca berenar li demano que m’ajudi a parar la taula. Li costa força deixar les coses sobre la taula però poc a poc ho va aprenent. (5 minuts).
 • Jugar amb gomets. És una activitat ben divertida que ajuda a la psicomotricitat. (15 minuts).

Activitats d’exterior

 • Posar fulles/flors  a un cubell. Busqueu un lloc on hi hagi forces fulles o floretes (que estiguin al terra, mai les arrenqueu) i li expliques que ho vagi posant el cubell. (30/45 minuts).
 • Anar al parc. Aprofiteu les hores que hi toca poc el sol o ja no fa calor per sortir i divertir-vos al parc. A ells els hi encanta i es cansen ràpid. (No hi ha temps).
 • Anar a la piscina/platja. Sempre que us sigui possible aneu a la piscina. A ells els hi agrada i s’ho passen d’allò més bé (No hi ha temps).
 • Jugar amb l’aigua. Quan anem a la piscina aprofitem per endur-nos joguines i jugar amb l’aigua. A l’Ïu el que més li agrada és agafar el cubell, la regadora i la pala i jugar amb l’aigua al costat de la piscina. Jo sempre el deixo amb els “manguitos” i jo a prop perquè tinc por que caigui.
 • Jugar a tirar les coses a la brossa. Quan hem de llençar alguna cosa a la brossa sempre és ell el voluntari de llençar-ho. Li encanta perquè sent que és responsable i nosaltres el felicitem molt.  (1 minut)
 • Anar amb bicicleta. Aprofitant les hores més fresques és quelcom molt sa pel nen perquè es mou i així fa exercici també.

Si teniu més idees per poder fer amb nens sempre són benvingudes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *