L’experiència de dormir els germans junts

Des de sempre hem tingut clar que els nostres fills dormirien junts. Almenys fins que no diguessin el contrari i, d’aquesta manera, poder gaudir d’una habitació per dormir i d’una habitació per jugar.

L’estiu passat, a causa de les dimensions del pis on estiuejàvem vam haver de posar-los a dormir junts. En aquell moment el nostre fill gran tenia 2 anys i mig i el petit 6 mesos.  L’Ïu, el nostre fill gran, es negava rotundament haver de compartir habitació amb el seu germà petit. Vam intentar parlar amb ell i explicar-li la situació. Però no tenia més opció que acceptar. I que va passar aleshores? L’Ïu va declarar la guerra. Cada nit es despertava a les 2 o 3 del matí i es posava a plorar fins a despertar el seu germà. I aquell moment la nit ja estava acabada…  El petit entrava en bucle i es posava a plorar desesperat. Normal… Parlàvem amb l’Ïu li deiem que això no es feia. Però clar havíem d’intentar tornar a fer silenci, doncs els avis dormien a una altra habitació i era un bloc de pisos plens de veïns que volien dormir. Aleshores agafàvem l’Alguer i el posàvem al nostre llit fins que s’adormia i el tornàvem a la seva cuna o li donàvem un biberó i els pitjors dies el posàvem al cotxet i l’anàvem movent fins adormir-se. Era horrlbe. I així cada dia. Els dies que teníem sort l’Ïu el despertava a les 6…

Però des de fa un temps i ara que ja ha passat quasi un any, l’actitud del gran ha canviat. Ells ens explica que ell i el seu germà són molt amics i els hi agrada estar molt junts. L’Ïu fa unes setmanes que m’explicava que volia dormir amb el seu germà.

El meu marit i jo vam decidir que era el moment de fer el canvi i de provar de dormir junts, ja que en 3 mesos naixerà el nou germanet i és important tenir els nens ben col·locats als seus respectius llits. Així que fa un parell de setmanes vam decidir desmuntar l’habitació de dormir i preparar-la per poder dormir els dos grans: l’Ïu i l’Alguer.

Vam comprar tots els armaris a l’Ikea, vam muntar-los i vam aconseguir que a l’habitació i càpigues un armari prou gran per fer cabre tota la roba dels 3, el canviador, dos mobles de roba interior i papers, la llitera i el bressol de collit. A més a més i vam posar un divertit vinil per donar un toc més infantil a l’habitació.

Un cop llesta l’habitació era moment de posar-los a dormir junts. La primera nit va anar primer a dormir l’Alguer. I quan ja dormia l’Ïu. Va ser un èxit. Van dormir fins les 7. La segona nit els vam posar a dormir amb una diferència de 10 o 15 minuts i, obviament, l’Alguer encara estava despert. L’Alguer quan va veure el seu germà dormint allà amb ell només feia que molestar, cridar-lo, riure, etc. Mentre que l’Ïu mort de son es tapava sota la manta. Els 15 o 20 minuts i després de que l’Albert (el meu marit) fes de vigilant es van adormir. L’endemà a les 7 ja estaven de peu perquè l’Alguer havia tingut una petita fuita de pipi . I aquesta ha estat la nostra tercera nit. Primer va anar a dormir l’Alguer i al cap de 20 o 25 minuts l’Ïu. Es van adormir a l’Instant. Ells sempre van a dormir com a molt tard a les 21h. Aquest matí l’Ïu s’ha despertat ha anat al lavabo i al tornar a l’habitació a tossit i ha despertat l’Alguer. Eren les 7.20 del matí. Així que en resum la cosa no ha anat tan malament.

A veure com seguim les pròximes setmanes… Si voleu saber més de com van les següents nits dormint els dos junts només m’ho heu de preguntar. De moment estem molt contents i els veiem realment molt bé a ells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *