Introduir a l’alimentació del bebè menjar sòlid

L’Ïu ja ha fet 10 mesos. I estem molt emocionats, ja és tot un homenet. Tan petit que era i que gran està ara!

Aquest mes, a la revisió ens han explicat que hem de començar introduint menjar sòlid. Fins ara només li donàvem pa, la resta de menjar era triturat. Us vull explicar que l’Albert i jo som pro menjar triturat. I sempre li hem donat en format puré.

Som conscients que avui en dia es porta molt donar al nen menjar sòlid des de ben petit. Nosaltres no hi estem massa d’acord, ja que quan era més petit es va ennuegar i vam agafar por. Però avui la infermera ens ha explicat com fer-ho i m’agradaria compartir-ho amb tots vosaltres.

Com introduir el menjar sòlid?

Per introduir el menjar sòlid s’ha de començar a fer amb la fruita, ja que és molt més tova. Aprofitant l’estiu, una bona fruita per començar és la síndria o el meló.

Recomanen tallar la fruita en talls ben petits perquè el nen amb la mà fagi pinça i es posi el menjar a la boca. Els trossos són tan petits que evitarà que el nen s’ennuegui. Els trossos grans aconsellen donar-los amb una pipa especial per posar menjar.

Un cop ja s’ha acostumat, que s’ha de fer?

Un cop ja sap menjar la fruita i associa els trossets petits en menjar, és el moment d’introduir nous menjar:

  • Pernil dolç
  • Formatge fresc
  • Llesca de pa ben socada de tomàquet i oli
  • Peix a la planxa
  • Macarrons

Tot el menjar que li donis ha d’estar tallat ben petit. I abans d’introduir qualsevol menjar s’ha  de fer la prova de l’al·lèrgia.

Ja us aniré explicant que tal li va a l’Ïu la introducció del menjar triturat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *