Els Nens d’Alta Demanda: Una Experiència Personal

Els nens d’alta demanda són aquells que requereixen una atenció i interacció constant per part dels seus cuidadors. En el meu cas, en Lluís, el meu fill petit, és un d’ells. Amb quasi dos anys, ha estat una experiència gratificant i desafiadora a la vegada. Desitjo compartir la meva vivència com a mare amb un nen d’alta demanda, especialment tenint en compte alguns factors que poden haver influït en el seu comportament.

L’arribada d’en Lluís al món va coincidir amb una època molt trista per mi, ja que durant l’embaràs vaig perdre el meu pare. Aquesta pèrdua em va deixar amb una profunda necessitat d’aferrament emocional, i això va transcendir cap al vincle amb en Lluís quan va néixer. Vaig sentir un instint de protecció i una gran dependència emocional cap a ell, cosa que podria haver contribuït al desenvolupament de la seva demanda constant d’atenció.

Els nens d’alta demanda es caracteritzen per ser molt sensibles, intensos i tenir una gran energia. En el cas d’en Lluís, no sembla content amb el joc independent i prefereix tenir-me a prop en tot moment. Mentre que alguns infants poden jugar tranquil·lament sols durant estones, aquesta opció sembla no existir per a ell. Això significa que estic al seu costat constantment, jugant i oferint suport emocional.

Amb el pas del temps, he après a adaptar-me a les seves necessitats. La paciència, la tranquil·litat i l’acceptació són virtuts que he hagut de cultivar i, de fet., encara n’estic aprenent.

A vegades, la càrrega pot ser pesada, i en ocasions em sento esgotada. No obstant això, és important recordar que estar disponible per a ell durant aquesta etapa crítica de la seva vida és una inversió en el seu benestar futur.

En conclusió, criar un nen d’alta demanda és un viatge ple d’aprenentatges i moments inoblidables. La meva experiència com a mare amb en Lluís m’ha ensenyat la importància de la paciència, la dedicació i l’amor incondicional. Tenint en compte la pèrdua que va marcar el seu inici a la vida, he après a veure el seu comportament amb més compassió i empatia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *