Els beneficis de donar llet de cabra als nostres fills

És possible substituir la llet de vaca per llet de cabra en una dieta infantil? I si són encara bebès? 

Fa temps que escolto a moltes mares que parlen sobre aquest tipus de llet i sentia curiositat sobre el tema: “La llet de cabra“. 

Com ja sabeu tinc un bebè de 14 mesos que sempre ha estat especial amb la llet i tenim certs problemes per tolerar-la. Així que he decidit parlar d’aquest tipus de llets ja que ens estem plantejant donar-la-hi pel que aporta i perquè té menys lactosa.

La primera vegada que vaig escoltar parlar de llet de cabra per a bebès vaig pensar si realment ells també poden consumir-la. I llavors vaig trobar una llet que es diu Capricare que fan llet en pols pels més petits. 

Què aporta la llet de cabra Capricare respecte a altres llets de vaca?

La llet de cabra és molt beneficiosa per als nens, ja que els aporten molts nutrients en la seva alimentació: 

  • Greixos: té una quantitat major de greixos omega6(que són cardiosaludables). I la quantitat de colesterol és un 30/40% menor que la llet de vaca. 
  • Proteïnes. conté menys caseïna alfa 1 i la quantitat nul·la de caseïna beta 1. De totes maneres, es desaconsella donar aquest tipus de llet a infants amb APLV, ja que poden tenir reaccions creuades.
  • Sucres. Té menys quantitat de lactosa. Així que als infants amb intolerància parcial a la lactosa pot asseure’ls molt millor. No s’aconsella a intolerants a la lactosa total. 
  • Vitamines. Conté més vitamina A i una mica més de vitamina B2 i D. 

També destacar que la llet de cabra és la més semblant a la llet materna i per això molts experts l’aconsellen. 

En què es diferencia la fabricació? 

La majoria de fórmules infantils (de vaca) utilitzen processos de fabricació més complexos i descomponen la llet a través d’un procés del sèrum. Això moltes vegades és així perquè utilitzen la llet d’altres productes làctics com el iogurt, el formatge, etc. A més usen llets descremades i després li afegeixen greixos vegetals i altres elements essencials.

La llet de Cabra, en concret, la Capricare té un procés molt senzill. Consisteix a afegir a la llet sencera elements essencials, tals com a minerals, vitamines i altres nutrients bàsics que es necessiten.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *