Els bebès poden tenir malsons?

En alguna ocasió l’Ïu s’ha despertat a la matinada plorant, no hi ha hagut forma de calmar-lo. Algunes vegades el posem al llit amb nosaltres i s’adorm (no se si és la millor solució… què opineu?), altres vegades es torna a adormir sigui a la cuna o al cotxet i algunes vegades no es torna a adormir…

És per això que he volgut investigar… I veure si realment es podria tractar de malsons… Us en faig un resum perquè segur que a moltes de vosaltres us pot ser interessant.

Ens bebès poden tenir malsons?

La veritat és que segons diferents estudis els bebès no tenen malsons, almenys no com els entenem nosaltres. No us poseu nerviosos si veieu que el vostre fill/a es mou molt mentre dorm… Possiblement no estigui tenint un malson.

El sistema nerviós dels bebès presenta una immaduresa que es sol fer molt més visible quan dorm. Tot es redueix a una immaduresa que presenten els mecanismes cerebrals que controlen la son i les seves fases.

En altres ocasions veure com es riuen o mouen de cop els braços i/o les cames, la veritat és que la impressió és d’un autèntic malson.

Tots els signes que indiquen un malson no deixa de ser el desenvolupament del sistema nerviós.

Per què es desperta a la matinada?

Segons diferents fonts els nens entre 8 i 12 mesos tendeixen a despertar-se durant la nit. Fins i tot pot passar amb els nens que dormien sense problemes. En aquests casos, la millor solució és intentar-lo calmar. Mostrar-li que estem allà amb ell (que no està sol), donar-li un copet a l’esquena i deixar-lo que s’adormi sol. Al principi pot ser més difícil però aviat aprendrà adormir-se sol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *