Consells per viatjar a Marroc amb nens

Viatjaràs a Fez amb nens o bebès? Tens dubtes sobre el que et trobaràs? Vols aprofitar el màxim el teu viatge? Estàs de sort, t’explicarem tot el nostre viatge a Fez amb un bebè de 15 mesos perquè no ho dubtis més i t’atreveixis a aventurar-te a aquest fantàstic destí.

Avió amb un bebè

Nosaltres vam viatjar amb Rayanair i la veritat és que no tenim queixes. Consell: si pots contracte la prioritat d’embarcament i wl plus d’equipatge. Un bebè implica molts trastos. Tot i que l’avió et permet entrar gratuïtament el cotxet de passeig i un altre accessori com: trona, cuna, cadireta del cotxe, etc. En el nostre cas va ser la cuna. Enlloc de Fez vam trobar cap allotjament amb cuna.

Important! Agafa un bolígraf perquè hauràs d’omplir els papers de migració a l’aeroport tant al anar com al tornar. I ni us imagineu les llargues cues que es fan per culpa de la falta de bolígraf.

Allotjament

Allotjar-te a Fez pot resultar molt econòmic. Pràcticament tots els turistes dormen a Riads que es troben a la medina. La veritat es que de dins són molt bonics. Nosaltres vam optar per anar a un Hotel Ibis, ja que amb el bebè preferíem fer una aposta segura. I la veritat és que un 10! El personal molt amable tot i les dificultats lingüístiques.

Aquest hotel es troba a la part més nova de Fez i és molt segura per sortir a donar una volta a la nit o anar a algun restaurant a sopar.

Menjars

El menjar marroquí porta moltíssimes espècies i nosaltres no hi estem acostumats, però val la pena provar-la. Jo us aconsello la Pastilla, el Té i els dolços que venen a la Medina.

El menjar del nen el portàvem tot de casa i crec que va ser la millor opció. El que si li donàvem era pa marroquí. Per cert, el pa marroquí està boníssim!

Moneda Oficial

La moneda oficial de Marroc és el Dirham Marroquí. A Fez hi ha molts llocs on canviar euros per Dirhams. Per tant, t’aconsellem que no ho canviïs a l’aeroport.

El millor lloc per canviar Dirham a Fez va ser a la “Cuesta Pequeña” de la Medina. Nosaltres no hi vam anar perquè ja havíem canviat.

Recorda que pràcticament a cap lloc accepten targeta de crèdit.

Comprar

El meu consell és que compris a llocs on no hi hagi masses turistes. Tot i que, aquesta ciutat no és de les més turístiques de Marroc.

Fez es ideal per comprar perquè té la Medina més gran del món.

Recorda que per comprar és important REGATEJAR SEMPRE en els productes, no en els aliments. De fet, no està ben vist regatejar.

Porta espai suficient a la maleta o una maleta de sobres per posar totes les compres, ja que allà tot és molt barat.

Sortir de nit

No s’aconsella sortir per la nit per la Medina i tampoc passejar pels carrers Talaa Kebira i Talaa Seghira quan han tancat els comerços o després de l’última oració.

Vestimenta

En general a la ciutat de Fez hi ha molta varietat en quan a la vestimenta. No totes les dones porten Burka ni van vestits similars. Per tant, pots anar vestida com vulguis, tot i que no s’aconsella que vagis molt escotada o curta.

Si t’aconsello que vagis ben calçat perquè caminaràs molt.

Desplaçaments

Per moure’t d’un lloc a l’altre de Fez (no de la Medina) es fa a través d’un petit taxi. Els reconeixeràs perquè són vermells. Vigileu perquè moltes vegades no volen posar el taximetre per cobrar-te més. Demana que te’l posin. Aquests taxis es poden compartir amb altres clients.

Per moure’s d’una ciudad a l’altre pots anar amb tren o taxi. El taxi és blanc. Destacar que en funció de la ciutat que vulguis anar hauràs de anar a una parada de taxi o una altre. I també es poden compartir.

No existeixen cadiretes de cotxe, així que hauràs de confiar en el destí i agafar ben fort el teu fill.

El tren també és una molt bona opció per moure’s. Nosaltres vam agafar el bitllet de classe superior però hi ha diferents preus.

Recorrer la Medina

La mejor (i única) manera de moure’s per la Medina es a peu. Són tot de carrerons estrets plens de gent i botigues.

Si vas amb un bebè segur que et diran que no pots anar a la Medina amb el cotxet. Jo t’asseguro que sí! Nosaltres el primer cop vam optar pel porteig, però l’Ïu no hi està acostumat i no va aguantar massa estona. La resta de vegades que vam visitar la Medina ho vam fer amb el cotxet de bebè i va ser molt còmode.

La gent marroquí té molt de respecte cap als nens petits i sempre s’aparten per deixar-los passar. També els hi fan petons. Així que no t’espantis és molt normal.

L’únic que hauràs de vigilar és amb els burros, els carros i els cavalls que porten mercaderia d’un lloc a un altre.

Contractar un GUÍA OFICIAL

Nosaltres no som massa partidaris de contractar un guía, però com que anàvem amb el nen vam pensar que era la millor opció per no anar a llocs pocs aconsellables. A més a més, vaig llegir un blog d’una parella que havia tingut un susto a la medina.

Gràcies a aquell blog, vam poder contractar una guía que molt amablement ens va ensenyar Fez a un bon preu. Li vam dir que anàvem amb un bebè i es va adaptar perfectament a ell. Com us podeu imaginar vam haver de parar a donar-li de menjar i a canviar-li el bolquer en diferents ocasions.

Aquesta guía, la Marian, també ens va ensenyar a orientar-nos sols per la Medina sense perdre’ns i sense que ens prenguèssin el pèl. Va fer que el nostre viatge fos millor i més fàcil!

Per contactar amb la guía pots enviar-me un email i et dic el seu telèfon. I si necessites més informació o idees de excursions també em pots contactar a: ivette@sermare.cat

Ella también nos ayudo a orientarnos solos por la medina sin perdernos y sin que nos tomasen el pelo. ¡Hizo que nuestro viaje fuera mejor y más fácil!

Para contactar con la guía mándame un e-mail y te digo su teléfono. Y si necesitas más información o ideas de excursiones también me puedes contactar: ivette@sermare.cat

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *