Com ensenyar al teu fill a no pegar

T’expliquem a SERMARE què dir i sobretot que no dir a un nen si agafa la mala costum a pegar altres nens i/o adults.

Avui hem decidit parlar d’això ja que ens hi trobem molt amb el nostre fill. I des de fa un temps estem intentant gestionar-ho.

Molts pares, inclosos nosaltres, ens trobem en nens que comencen a tenir comportaments agressius sigui amb els avis, pares, amics, etc. Concretament pega. En aquests casos hem de tenir molt clar que és el que li hem de dir i el que no li hem de dir. Per tal d’anar disminuint fins a desaparèixer aquest mala costum.

Què dir?

Nosaltres sempre aconsellem a les altres families que estan com nosaltres dir:

“No, no ho has de fer això. No has de pegar a ningú. Veus, ells no et peguen i tu tampoc ho has de fer”.

Per què em de dir això?

Encara que siguin petits (el cas de l’Ïu 20 mesos), ja poden entendre que hi ha coses que estan totalment prohibides i pegar és una d’elles. S’ha de saber posar límits des de ben petits per tal d’afavorir un bon equilibri de creixement personal.

Al mateix temps, s’ha de tenir amb compte si pega a algú més que d’altres. Per exemple, hi ha un cas d’una nena coneguda nostra, la Julia, que explica que pega molt més a la seva àvia materna. Sobte perquè l’àvia l’ha cuidada des de que la mare treballa, però ara la nena la pega. Doncs analitzant la situació han pogut comprovar que la nena és així perquè en certa manera són l’àvia ocupa el lloc de la mare. I per tant, és possible que ho associí amb  la separació durant el dia de la mare.

Què no hem de dir? O què no hem de fer?

Sota cap concepte s’aconsella tornar-s’hi. Si el nen pega, pegar-lo nosaltres. Perquè en aquest cas li donem una informació contradictòria.

La millor manera per ensenyar a l’Infant és a través de l’exemple. Els comportaments agressius i mal educats per part de nosaltres són un mal exemple pels més menuts. Sempre s’ha d’intentar ensenyar que amb la violència no es va enlloc.

Nosaltres intentem ensenyar al nostre fill que això no s’ha de fer, però cal tenir em compte que no és qüestió d’un dia o un mes. Nosaltres portem casi mig any tractant el tema del pegar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *